Ciupercuţe umplute şi gratinate

Printeaza

Ciupercuţe umplute şi gratinate din: ciuperci, marar, patrunjel, cascaval, ceapa, piper, sare, ulei de masline.

Ingrediente:Ciupercute_umplute_si_gratinate

  • 10-12 ciuperci
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 200 g cascaval
  • 1 ceapa uscata sau 1 legatura ceapa verde
  • piper
  • sare
  • 50 ml ulei de masline

 

Mod de preparare:

Cureţi bine ciupercuţele şi le speli în mai multe ape. Separi picioruşele de pălărioare. Cureţi ceapa. Speli verdeaţa.

Toci mărunt ceapa, verdeaţa şi picioruşele ciupercilor. Căleşti ceapa şi picioruşele ciupercilor în 2 linguri ulei, iar la sfârşit adaugi verdeaţa, sărezi şi condimentezi amestecul după gust.

Razi fin caşcavalul. Umpli pălăriile ciupercilor cu amestecul de mai sus, apoi le aşezi într-o tavă unsă cu uleiul rămas.

Presari caşcaval ras şi introduci tava în cuptorul preîncălzit. Coci la foc mijlociu, pentru aproximativ 25 de minute.

Scoţi ciupercile pe un platou şi le aduci la masă calde, cu o salată alături sau ca garnitură la o friptură.

Ciupercuţe umplute şi gratinate

Ciupercute_umplute_si_gratinate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.