Ciuperci umplute cu naut

Printeaza

Ciuperci umplute cu naut din: ciuperci, lamai, dovleac, ulei, cimbru, chili, usturoi, naut, smantana.

Ingrediente:Ciuperci umplute cu naut

  • 12 ciuperci
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 6 linguri seminţe de dovleac, rumenite
  • 1 dovleac
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 0 legătură mică de cimbru, tocat
  • 1/2 linguriţă praf de chilii
  • 2 căţei de usturoi, tocat
  • 400 g năut din conservă, scurs de lichid
  • 2 linguriţe seminţe de chimen, rumenit şi măcinat
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 4 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
  • 4 linguri smântână

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 220°C.

Unge dovleacul cu 3 linguri ulei de măsline, 1 linguriţă cimbru, praful de chilii şi usturoiul, sare şi piper.

Aşază în tava de copt, acoperă cu folie de aluminiu şi dă la cuptor 30 minute, îndepărtează folia şi dă din nou la cuptor 10 minute.

Lasă sâ se răcească şi mărunţeşte împreună cu năutul, pentru a obţine o pastă.

Adaugă chimenul, zeama de lămâie, pătrunjelul şi smântână şi potriveşte gustul de sare şi piper.

Aşazâ ciupercile în tava unsă cu ulei, presară cimbrul rămas şi stropeşte cu puţină zeamă de lămâie.

Dă la cuptor 15 minute, scoate tava din cuptor şi micşorează temperatura acestuia la semnul 5/190°C.

Porţionează pasta de năut pe ciuperci, presară seminţe de dovleac şi stropeşte cu puţin din lichidul scurs în tavă de la ciupercile rumenite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.