Ciuperci umplute cu sunca si usturoi

Printeaza

Ciuperci umplute cu sunca si usturoi din: ciuperci champignon, kaizer, ardei capia, ceapa, usturoi, bulion, ulei de masline, sare, piper, busuioc, marar, smantana.

Ingrediente:Ciuperci_umplute_cu_sunca_si_usturoi

  • 8 ciuperci champignon mari
  • 200 g kaizer sau sunca afumata
  • 1/2 ardei capia sau gogosar
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita bulion
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
  • busuioc verde
  • 1 legatura marar
  • smantana pentru servit

 

Mod de preparare:

Speli bine ciupercile şi le îndepărtezi picioruşele. Cureţi şi speli ceapa, ardeiul, usturoiul şi picioruşele ciupercilor. Tai mărunt ceapa, ardeiul, picioruşele ciupercilor şi usturoiul, iar şunca în cubuleţe.

Incingi într-o tigaie 2 linguri ulei şi pui la călit ingredientele, în următoarea ordine: ceapa, ardeiul, picioruşele ciupercilor şi, după ce acestea au scăzut, le condimentezi cu usturoi, mărar fin tocat, piper şi sare după gust. Incorporezi cubuleţele de şuncă şi umpli pălăriile ciupercilor.

Intr-o tavă unsă cu uleiul rămas, aşezi ciupercile şi le stropeşti cu bulionul diluat. Le introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 15 minute. Când le serveşti, le presari cu busuioc şi mărar fin tocat.

Ciuperci umplute cu sunca si usturoi

Ciuperci_umplute_cu_sunca_si_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.