Ciuperci umplute cu ficatei

Printeaza

O reteta delicioasa de ciuperci umplute cu: unt, ceapa,ficat de pui, faina, zeama de carne, sare, piper, cascaval, pesmet.

Ingrediente:

  • 700 g ciuperci
  • 150 g unt
  • două cepe
  • 5 ficăţei de pui
  • două linguriţe şi jumătate de făină
  • puţină zeamă de carne
  • sare
  • piper
  • caşcaval
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Se aleg ciuperci frumoase de aceeaşi mărime, se spală, se cură­ţă de pieliţă care nu se aruncă şi se scoate picioruşul. Se unge cu unt o tavă şi se aşază în ea ciupercile. Sepa­rat se toacă ceapa şi se pune la călit in unt fierbinte, se adaugă picioruşele şi pieliţele tocate fin, sare şi piper.

Se amestecă bine să se călească uşor. Separat se prăjeşte ficăţelul de pui, se scoate, se mărunţeşte şi se adaugă în tigaia cu ceapă. Se condimentează, se amestecă, se adaugă făina care a fost în prealabil amestecată cu zeamă de carne şi se lasă să scadă.

Când este gata cu această compoziţie se umplu ciupercile, se presară pe deasupra puţin pesmet, apoi caşcaval ras şi o bucăţică mică de unt. Se dau la cuptor pentru 25 de minute. Ciupercile um­plute de servesc fierbinţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.