Ciuperci umplute cu ceapa

Printeaza

Ciuperci umplute cu ceapa

Ingrediente:Ciuperci umplute cu ceapa

  • 700 g ciuperci
  • 150-200 g unt
  • 2 cepe
  • 5 ficaţi de pui
  • 2/5 linguriţe de făină
  • puţină zeamă de carne
  • pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Alegem ciuperci frumoase, de aceeaşi mărime. Le spălăm bine de nisip, le cu­răţăm de pieliţă (care nu se aruncă), scoatem piciorul, spălăm totul încă o dată. Spălăm şi pieliţa de nisip.

Ungem cu unt o tavă care merge la cuptor ; aşezăm în ea ciupercile.

Tocăm mărunt ceapa, o punem înlr-o tigaie cu unt fierbinte. Adăugăm picioa­rele ciupercilor şi pieliţele tăiate mărunt, şi le prăjim, amestecînd cu grijă ca să nu se ardă.

Prăjim în unt ficatul de pui ; apoi îl punem în tigaia cu ceapă, cu pieliţele şi cu picioarele ciupercilor. Presărăm piper şi sare. Amestecăm bine.

Adăugăm făină, turnăm puţină zeamă de carne, lăsăm să fiarbă, amestecînd pînă ce zeama.scade complet. Răsturnăm compoziţia pe fund şi, cu un cuţit mare, o tocăm mărunt.

Presărăm puţină sare peste ciupercile– din tavă şi le umplem cu această compoziţie, potrivind cu lingura de jur împrejur. Impărţim umplutura ca să ajungă la toate ciupercile.

Presărăm peste ciuperci puţin pesmet alb. Pe fiecare cjupercă punem cîte o bu­căţică de unt, cît o măslină mică. Le dăm la cuptor 20-25 minute. Le scoatem pe o farfurie şi peste ele turnăm zeama lor, scăzută bine (1/4 lingură de persoană). Ciupercile umplute se servesc fierbinţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.