Ciuperci umplute cu carne

Printeaza

Ciuperci umplute cu carne din: ciuperci, carne tocata, ceapa, ulei, marar, patrunje, rosii, sare,piper, boia, smantana,

Ingrediente:Ciuperci umplute cu carne

  • 1 kg ciuperci cu pălăria mare
  • 350 g carne tocată
  • 1 ceapă
  • 2-3 linguri cu ulei
  • mărar şi pătrunjel tocate împreună
  • 1 roşie mare sau 1 lingură cu bulion de roşii
  • sare
  • piper măcinat
  • boia de ardei
  • 1 cană cu smântână

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ciupercile de frunze şi de nisip, spălaţi-le în multe ape, scoateţi codiţele. Lăsaţi să se scurgă în sită mare, alegeţi doar ciupercile mari.

Pregătiţi umplutura: amestecaţi carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt. Săraţi amestecul, frământaţi-1 cu mâna 1-2 min, puneţi-1 să se călească împreună cu 2 linguri cu ulei. Lăsaţi-1 pe foc mic până scade sosul. Condimentaţi carnea cu sare, piper măcinat, boia de ardei şi bulion de roşii, amestecaţi cu tocătura de codiţe şi ciuperci mai mici.

Umpleţi ciupercile mari, aşezaţi-le pe o tavă unsă cu 1 lingură de ulei şi puneţi tava în cuptorul fierbinte pentru 20-25 min. Stingeţi focul, scoateţi tava şi turnaţi smântână peste ciuperci.

Serviţi mâncarea caldă, cu pâine proaspătă şi vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.