Ciuperci taranesti cu verdeata

Printeaza

Ciuperci taranesti cu verdeata din: ciuperci, lamaie, unt, patrunjel, sare.

Ingrediente:Ciuperci taranesti cu verdeata

  • 10-12 ciuperci mari
  • 1/2 lămâie
  • 2 linguri cu unt
  • pătrunjel tocat
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ciupercile de urmele de pământ, scoateţi-le codiţele şi înlăturaţi partea care a stat în pământ. Ceea ce rămâne spălaţi bine, tocaţi mărunt şi puneţi într-o cratiţă cu o linguriţă de unt ca să se înmoaie pe foc mic.

Săraţi uşor şi trageţi cratiţa de pe foc după 15 min. Spălaţi pălăriile ciupercilor în 2-3 ape, uscaţi în prosop şi tăiaţi în sferturi fiecare ciupercă.

Folosiţi o tigaie de teflon sau de tablă specială în care puneţi untul rămas, lăsaţi să se înmoaie doar, puneţi ciupercile şi rumeniţi-le 10 min pe foc viu. Săraţi şi stingeţi focul.

Serviţi ciupercile fierbinţi după ce le-aţi stropit cu zeamă de lămâie şi aţi turnat deasupra sosul fierbinte. în sosul ciuperci­lor amestecaţi sosul codiţelor tocate şi pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.