Ciuperci prajite

Printeaza

 Ciuperci prajite

Ingrediente:Ciuperci prajite

  • 1 kg ciuperci mari (24 bucăţi)
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de mărar
  • 1/2 ulei sau unt

 

Mod de preparare:

Ciupercile se spală bine, se taie cozile, apoi se pun pe un şervet. Se pune pe plită o tigaie smălţuită (cu unt dacă ciupercile se servesc calde şi cu ulei dacă se servesc reci).

Cînd este încinsă, se pun ciupercile cu partea de sus în tigaie şi se dă sare şi piper. Cînd s-au colorat, se întorc şi se mai lasă 2 minute.

Se pun pe platou pe crutoane. în tava în care au fost fripte, se pune zeama de lămaie şi mărarul tocat şi se dă pe ciuperci.

Ciupercile trebuie ferite de con­tactul cu fierul, deoarece se înnegresc şi provoacă dureri de stomac.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • ciuperci prăjite

1 comentariu

  1. Eu sunt inebunita dupa ciupercile Pleurotus.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.