Ciuperci murate cu usturoi si rozmarin

Printeaza

Ciuperci murate cu usturoi si rozmarin din: ciuperci champignons, usturoi, foi de dafin, otet balsamic, ulei de masline, apa, piper, sare de mare.

Ingrediente:Ciuperci murate

  • 1 kg ciuperci champignons
  • 4 căţei de usturoi
  • 4 foi dafin
  • 4 crengute rozmarin
  • 100 ml oţet balsamic
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 400 ml apă
  • piper boabe
  • sare de mare

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală ciupercile foar­te bine, dar nu se lasă în apă, ci doar se trec prin mai multe jeturi de apă şi se lasă să se scurgă. E bine să le spălaţi cu mare grijă, ca să nu le rupeţi. Întregi vor arăta mai bine în borcane.

Se pregăteşte usturoiul şi se aşază în borcane, tăiat, printre ciuperci. Ciupercile se aşază destul de strânse în borcan. Se presară boabe de piper, foi de dafin şi crenguţe de rozmarin.

Separat se pregăteşte zeama, se amestecă oţetul cu uleiul de măsline, sarea, piperul şi apa şi se pun la fiert. Se lasă să fiarbă şi, după ce a dat în 2-3 clocote, să dă de o parte să se răcească. Zeama se răstoarnă peste ciuperci şi se acoperă borcanul etanş.Se lasă 2 zile la murat.

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ciuperci murate cu usturoi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.