Ciuperci murate cu foi de dafin si ienibahar

Printeaza

Ciuperci murate cu foi de dafin si ienibahar din: ciuperci champignon, sare, piper, sare de lamaie, otet, foi de dafin, ienibahar, ulei.

Ingrediente:Ciuperci_murate_cu_foi_de_dafin_si_ienibahar

  • 3 kg ciuperci champignon
  • sare
  • piper
  • 1 plic sare de lamaie
  • 200 ml otet
  • foi de dafin
  • ienibahar
  • 2-3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Se curăţă 3 kg ciuperci champignon albe şi mici: se spală, se taie codiţele, iar cele mai mici ciuperci se lasă întregi. Se pun la fiert în apă clocotită, cu sare de bucătărie şi sare de lămâie. Se fierb sub supraveghere până îşi pierd gustul de crud, apoi se scot din zeamă, se scurg şi se pun în borcane.

Se pregăteşte soluţia de conservare cu 200 ml oţet la 1 l apă, foi de dafin, ienibahar, piper şi sare care se pun să fiarbă împreună, să dea în câteva clocote şi să se răcească cca 5 min.

Se toarnă soluţia de conservare în borcane, până acoperă ciupercile. Se acoperă cu 2-3 linguri ulei. Se închid ermetic borcanele şi se păstrează la rece.

Ciuperci murate cu foi de dafin si ienibahar

Ciuperci_murate_cu_foi_de_dafin_si_ienibahar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.