Ciuperci murate cu ardei

Printeaza

Ciuperci murate cu ardei din: ciuperci, ardei, ulei, otet, foi de dafin, boabe de mustar, usturoi, sare, boabe de piper.

Ingrediente:Ciuperci murate cu ardei

  • 1 kg ciuperci albe şi ghebe
  • 4 ardei mari verzi
  • 4 linguri ulei
  • 100 ml oţet
  • foi de dafin
  • boabe de muştar
  • usturoi
  • sare
  • boabe de piper

 

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă ciupercile în câteva ape şi se pun la fiert 20 de minute, în apă clocotită cu sare, apoi se scot şi se lasă la scurs câteva minute.

Se pregătesc şi ardeii. Se coc, se curăţă de sâmburi, se spală sub jet de apă să nu mai rămână nicio coajă sau niciun sâmbure şi se lasă la scurs.

Se aşază în borcane. Un rând de ciuperci, o foaie de dafin, câteva boabe de piper şi de muştar, un rând de ardei copţi.

Separat într-un vas se pun să fiarbă 3 minute oţetul cu apa, în care se adaugă uleiul, sarea, piperul, foile de dafin. Se toarnă peste ciupercile aranjate în borcane. După această ultimă etapă, se sigilează borcanul şi se pune la rece.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.