Ciuperci marinate pentru iarna

Printeaza

Ciuperci marinate pentru iarna din: ciuperci de padure, otet din vin alb, sare, boabe de piper, boabe de ienibahar, foi de dafin, marar si lamaie.

Ingrediente:Ciuperci_marinate_pentru_iarna

  • 2 kg ciuperci de padure (galbiori, ghirbi, ghebe)
  • 1 pahar otet din vin alb
  • 3 linguri sare neiodata
  • 2 lingurite boabe de piper (negru rosu)
  • 1 lingurita boabe de ienibahar
  • 3 foi de dafin
  • 3 linguri ulei de masline
  • crengute de marar
  • 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Cureţi ciupercile, le speli sub jet de apă rece şi le fierbi, circa 15 minute, în apă clocotită, în care ai adăugat sare şi zeamă de lămâie. Separat, într-un vas smălţuit, fierbi oţetul cu sarea şi mirodeniile. In momentul care clocoteşte oţetul, adaugi ciupercile scurse şi le laşi să mai fiarbă 2-3 clocote, după care le laşi să se răcească.

Aşezi ciupercile în borcane sterilizate, acoperi cu zeama în care au fiert, iar deasupra adaugi puţin ulei de măsline şi închizi borcanele ermetic. Le depozitezi într-un loc rece şi bine aerisit până vor fi consumate.

Combinate cu rondele subtiri de ceapa si cu o lingura de maioneza light, poti prepara un antreu delicioas cu aceste ciuperci marinate.

Ciuperci marinate pentru iarna

Ciuperci_marinate_pentru_iarna

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ciuperci marinate pentru iarna

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.