Ciuperci marinate cu ardei iute

Printeaza

Ciuperci marinate cu ardei iute din: ciuperci, usturoi, patrunjel, ardei, otet, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Ciuperci_marinate_cu_ardei_iute

  • 500 g ciuperci champignon
  • 2-5 căţei de usturoi
  • 1/2 de legătură de pătrunjel cu frunza netedă
  • 2-3 ardei iuti
  • 3 linguri de oţet balsamic
  • 2 linguri de ulei de măsline presat la rece
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă, se perie şi se taie fetii subţiri. Usturoiul se cojeşte şi se toacă mărunt. Ciupercile se fierb în apă clocotită cu sare circa 3-5 minute. Se scot, se scurg si se amestecă cu usturoiul.

Pătrunjelut se spală, se scutură de apă şi se aleg doar frunzele. Ardeii iuti se curata, se spală şi se taie în jumătăţi, se îndepărtează cotoarele şi seminţele. Apoi se toacă mărunt şi se adaugă peste celelalte ingrediente.

Oţetul se amestecă bine cu uleiul de măsline şi cu pătrunjelul, după care se condimentează puternic cu sare şi cu piper. Dressingul se toarnă peste ingrediente.

Salata se lasă minim 6 ore pentru a se întrepătrunde aromele. Intre timp se mai ames tecăîn ciuperci şi se scutură vasul.

Ciuperci marinate cu ardei iute

Ciuperci_marinate_cu_ardei_iute

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.