Ciuperci la otet

Printeaza

O reteta de ciuperci la otet din: ciuperci, untdelemn, otet, foi de dafin, boabe de mustar, sare si piper boabe.

Ingrediente:Ciuperci la otet

  • un kg de ciuperci albe (de câmp sau de cultură)
  • 100 ml unt­delemn
  • 100 ml oţet
  • două foi de dafin
  • o linguriţă de boabe de muştar
  • sare
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Se aleg numai ciuperci foarte sănătoase, nu foarte mari. Se curăţă de partea de jos a picioruşului, se spală în mai multe ape şi, întregi, se pun la fiert în apă clocotită cu sare, pentru un sfert de oră.

Se trage vasul de pe foc, se scot ciupercile cu o spumieră şi se aşază cu grijă ca să nu se fărâme în borcan. Se adaugă boabele de muştar. Intr-un alt vas se vor pune la fiert oţetul, untdelemnul, foile de dafin, piperul boabe.

Se mai adaugă o cană cu apă. După ce sosul a clocotit, se toarnă peste ciuper­cile din borcan şi se închide capacul, ermetic. Se sterilizează la bain-marie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.