Ciuperci la grill

Printeaza

Ciuperci la grill din: ciuperci, ceapa, usturoi, nuci, ardei, ulei, patrunjel, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Ciuperci la grill

  • 12 ciuperci mai mari
  • 2 fire ceapă verde tocate mărunt
  • 4-5 căţei de usturoi pisaţi
  • 3 linguri nuci tocate
  • 1 ardei roşu mai mic, tăiat cubuleţe
  • 3 linguri pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

Pentru dressing:

  • 1 căţel de usturoi pisat
  • 3 linguri pătrunjel tocat mărunt
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • 1 linguriţă otet de vin roşu sau alb

 

Mod de preparare:

Pentru dressing, se combină toate ingredientele recomandate, într-un castron mic. Se acoperă şi se pune deoparte.

Ciupercile se spală şi se curăţă, picioruşele se rup şi se taie mărunt. într-o tigaie se pune ulei, ceapă, usturoi, tulpinile ciupercilor.

Când sunt gata, se adaugă restul ingredientelor şi se ia de pe foc.

Se încălzeşte grillul, pălăriile ciupercilor se ung cu ulei, se presară cu sare şi piper şi se umplu cu amestecul obţinut. Se coc pe grill timp de 15-20 de minute, până când ciupercile prind o culoare maronie şi se înmoaie.

Se stropesc cu dressingul şi se servesc alături de o salată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.