Ciuperci la cuptor cu legume si cascaval

Printeaza

Ciuperci la cuptor cu legume si cascaval din: ciuperci, ceapa, dovlecel sau vanata, morcovi, smantana, varza, vin alb, cascaval, unt, ardei grasi, sare.

Ciuperci_la_cuptor_cu_legume_si_cascaval

Ingrediente:

  • 8 ciuperci măricele
  • 2 cepe potrivite
  • 1 dovlecel sau 1 vânătă mică
  • 2 morcovi
  • 4 linguri cu smântână
  • 4 foi de varză
  • 1 pahar cu vin alb
  • 4 linguriţe cu caşcaval ras
  • 4 linguriţe cu unt
  • 2 ardei graşi
  • sare

Mod de preparare:

Taie cepele în jumătăţi, trans­versal, pune ardeii la copt, taie morcovul şi dovlecelul bas- tonaşe. Scoate picioruşele ciupercilor (poţi face din ele o supă-cremă).

Pune pe masă o bucată mai măricică de folie de aluminiu. Deasupra, o foaie de varză, o ciupercă, legume. Pune în ciuper­că o linguriţă de unt, un praf de sare şi o linguriţă cu caşcaval.

Aşază deasupra jumătatea de ceapă, pe care ai crestat-o în cruce, şi fâşii de ardei copt. Strânge folia şi toarnă puţin vin.

Adaugă o lingură cu smântână, „închide“ folia şi repetă operaţi­unea pentru celelalte ciuperci. Pune-le în tavă şi dă la cuptorul încins 30-35 de minute.

Ciuperci la cuptor cu legume si cascaval

Ciuperci_la_cuptor_cu_legume_si_cascaval

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bune ciupercile cu cascaval

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.