Ciuperci in otet

Printeaza

Ciuperci in otet din: ciuperci, sare, piper, otet.

Ingrediente:Ciuperci in otet

  • ciuperci
  • sare
  • otet
  • piper

 

Mod de preparare:

Ciupercile să fie mici şi foarte proaspete, de preferinţă cele de cuiltură, cumpărate de la magazinele de specialitate.

Li se scot codiţele, se curăţă, se freacă uşor cu puţină sare (20 g la 1 kg ciuperci) şi se spală cu apă în care se adaugă şi o linguriţă de oţet. Cine doreşte poate să întrebuinţeze şi codiţele.

Se pune pe foc un vas cu oţet de vin de 9°, adăugând, la un litru de oţet, 20 g sare şi câteva boabe de piper. Când oţetul a început să fiarbă, se pun ciupercile lăsându-le să dea în câteva clocote.

Se scot apoi cu o lingură specială cu găuri, se aşează în borcane mai mici, iar deasupra se toarnă oţetul clocotit. Şe leagă borcanele cu folie adezivă şi se aşează într-un loc uscat şi bine aerisit.

Se pot fierbe la bain-marie 25-30 minute.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.