Ciuperci gratinate cu verdeata
PrinteazaCiuperci gratinate cu verdeata din: ciuperci, ceapa, praz, usturoi, unt, faina, lapte, cascaval, patrunjel, sare, piper.
- 300 g ciuperci feliate, conservate
- o ceapă
- partea albă a unui praz
- 2 căţei usturoi
- 50 g unt
- 2 linguri făină 500 ml lapte
- 100 g caşcaval
- câteva fire pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciupercile se trec sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. Intr-o tigaie se topeşte untul şi se călesc ceapa, prazul şi usturoiul tăiate mărunt. Când încep să devină translucide, se măreşte focul si se pun ciupercile amestecând.
Se lasă 2 minute. Se toarnă laptele si se adaugă făina, sarea si piperul, amestecând continuu apoi ca să nu se lipească.
Când începe să se îngroaşe ca un sos, se ia de pe foc şi se transferă în vase mici termorezistenta de copt. Se presară caşcaval ras deasupra si se dau la cuptor 20 de minute. Se serveste cu pătrunjel.
Pofta buna!
Imi place