Ciuperci cu sos vinaigrette de lamaie

Printeaza

Ciuperci cu sos vinaigrette de lamaie 

Ingrediente:Ciuperci cu sos vinaigrette de lamaie

Pentru ciuperci

  • 12 ciuperci mari
  • 100 ml ulei
  • 25 g unt
  • 1 leg. Busuioc pentru ornat

Pentru vinaigrette:

  • 1/2 lamaie, coaja rasa si sucul
  • 1 lingura otet
  • 1 lingera capere mici
  • 1 catel usturoi tocat marunt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lamaie taiata bucati

Mod de preparare:

Pentru vinegreta se amesteca toate ingredientele, fara bucatile de lamaie. Apoi se adauga si acestea si se amesteca bine.

Se incalzeste gratarul. Se ung ciupercile pe o parte cu ulei. Se aseaza cu cupele in sus pe tava aragazului si se toarna 1 lingurita de ulei in fiecare. Se pune cate o bucatica de unt. Se asezoneaza.

Se frig 6-8 minute, pana ce devin aurii – se ung constant cu uleiul ramas. Se transfera in farfurii si se toarne deasupra vinegreta. Se orneaza cu frunze de busuioc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.