Ciuperci cu sos de rosii
PrinteazaCiuperci cu sos de rosii din: ciuperci, ceapa, ulei, rosii, usturoi, sare, marar.
- 1/2 kg ciuperci
- 2 cepe
- 3 linguri cu ulei
- 2 roşii
- 3-4 căţei de usturoi
- sare
- mărar tocat
Mod de preparare:
Tăiaţi partea picioruşelor care a stat în pământ, aruncaţi.
Spălaţi în 2-3 ape (sau sub jet uşor) ciupercile, controlând lamelele care reţin nisip sau urme de pământ. Rupeţi picioruşele, spălaţi şi tocaţi mărunt, apoi căliţi cu o lingură de ulei. Puneţi pălăriile ciupercilor la scurs. Curăţaţi, tocaţi, spălaţi şi ceapa şi usturoiul şi strângeţi în cratiţă emailată unde aţi pus 2 linguri cu ulei.
Puneţi cratiţa pe foc mic şi lăsaţi să se înmoaie 5-6 min. Lucraţi cu vasul acoperit.
Tocaţi pălăriile ciupercilor în felii mai mari, puneţi în cratiţa cu ceapă odată cu picioruşele tocate, continuaţi fierberea 10 min, apoi adăugaţi roşiile decojite, tăiate cuburi mici, săraţi şi mai fierbeţi mâncarea 5 min. Stingeţi focul şi adăugaţi m ărarul tocat.
Serviţi mâncarea caldă cu pâine proaspătă sau mămăliguţă caldă.
Pofta buna!