Ciuperci cu oua si carne
PrinteazaCiuperci cu oua si carne din: ciuperci, ceapa, ardei, rosii, bulion, marar, usturoi, carne tocata, cartofi, ulei, sare, piper.
- 500 g ciuperci
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 ardei gras
- 2 roşii
- 250 ml bulion de casă
- mărâr verde
- 3 căţei de usturoi
- 500 g carne tocată
- 2 linguri ulei
- sare piper
- 3 cartofi
- ouă fierte pentru ornat
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se toacă nu prea mărunt. Se presară cu puţină sare şi se pune la călit. Se adaugă carnea tocată şi se lasă până ce carnea devine albicioasă.
Apoi se adaugă ciupercile curăţate, ardeiul şi roşiile tăiate felii. Se amestecă, se adauga bulionul de casă, cubuleţele de cartofi şi se lasă la fiert, la foc domol.
Se potriveşte gustul adaugând sare, piper şi mararul tocat. Se curăţă usturoiul se pisează bine şi se adaugă peste ciuperci. Se lasă până scade zeama.
Se dă deoparte şi se poate servi cu mămăliguţă.
Pofta buna!





