Ciuperci cu naut si cuscus

Printeaza

Ciuperci cu naut si cuscus din: ciuperci, naut, cuscus, rosii, unt, ceapa, boia, chimen, cimbru, curry, patrunjel, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Ciuperci_cu_naut_si_cuscus

  • 300 g ciuperci
  • 400 g năut din conservă
  • 100 g cuşcuş
  • 300 g roşii cubuleţe proaspete sau din conservă
  • 40 g unt
  • 1 ceapă
  • 1 linguriţă boia dulce
  • câte 1/2 linguriţă chimen măcinat şi cimbru uscat
  • 1 linguriţă rasă curry sau turmeric
  • pătrunjel sau mărar
  • 300 ml supă de legume
  • 6-7 linguri ulei
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Incingi untul şi uleiul într-o tigaie, presari curry, apoi cuşcuşul şi amesteci până îşi schimbă culoarea. Adaugi treptat supă caldă şi fierbi până devine al dente, amestecând. Potriveşti de sare şi mai torni un polonic de supă.

Stingi focul şi acoperi vasul.

Tai ciupercile şi le căleşti în 2 linguri ulei, până scad, apoi le fierbi cu un polonic de supă, până scad din nou. Căleşti ceapa în 2 linguri de ulei şi puţină sare, până devine sticloasă.

Iei tigaia de pe foc şi presari boiaua şi chimenul măcinat. Amesteci, pui roşiile tocate şi laşi din nou să fiarbă 1/2 minut, apoi adaugi boabele de năut scurse şi ciupercile călite separat. Condimentezi cu cimbru, sare, piper, mărar sau pătrunjel.

Repartizezi în farfurii cuşcuşul şi ciupercile cu năut.

Ciuperci cu naut si cuscus

Ciuperci_cu_naut_si_cuscus

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.