Ciuperci cu mazare

Printeaza

 

Ingrediente:Ciuperci cu mazare

  • 500 g ciuperci
  • 450 g mazăre
  • două legăituri ceapă verde
  • doi căţei de usturoi
  • un ardei iute mic
  • 50 g unt
  • 100 g parmezan
  • nucşoară
  • o legătură de mărar
  • sare
  • piper
  • smîntîină
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Ceapa verde şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ciupercile se spală, se curăţă de codiţe şi se lasă întregi. Codiţele se taie în felii mai subţiri şi se pun într-un castron.

Se topeşte untul într-o cratiţă, se adaugă ceapa, usturoiul, un vîrf de cuţit de pudră de nucşoară, codiţele de ciu­perci tocate şi ardeiul iute curăţat de seminţe şi tăiat mărunt. Se călesc timp de zece minute, se adaugă mazărea spălată, sarea şi piperul.

Se toarnă o cană de apă, se lasă pe foc pînă cînd mazărea estte aproape fiartă, se adaugă parmezan ras, mărar tocat şi se ia dei pe foc. Ciupercile se stropesc cu ulei de măsline şi se umplu cu armestecul de mazărte şi parmezan.

Se aşază ciupercile într-o tavă, se introduc în cuptor şi se ţin tinnp de 15 minute la foc potrivit. Se servesc fierbinţi, cu smîntînă şi mărar proaspăt tocat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.