Ciuperci cu mamaliguta

Printeaza

Ciuperci cu mamaliguta din: ciuperci, naut, usturoi, oregano, unt, ceapa, ulei, verdeata, sare, piper, malai, apa, sare.

Ingrediente:Ciuperci cu mamaliguta

  • o conservă mică ciuperci feliate
  • o conservă mică năut gata fiert
  • un căţel usturoi
  • puţin oregano
  • 25 g unt
  • o ceapă
  • o lingură ulei
  • verdeaţă, după gust
  • sare
  • piper

Pentru mămăligă:

  • 200 g mălai
  • 300 ml apă
  • o linguriţă sare

 

Mod de preparare:

Ciupercile şi năutul se trec sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs.

In unt topit si în ulei încins se pun ceapa si usturoiul măruntite, la călit. Se presară cu sare.

După ce s-au înmuiat, se adaugă ciupercile şi se călesc 10 minute.

Se adaugă şi năutul şi se mai călesc 10 minute împreună.

Se potriveşte gustul de oregano, sare şi piper, se presară verdeaţa şi se serveşte cu mămăliga preparată în prealabil din mălai, apă şi sare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.