Ciuperci cu linte şi mămăligă

Printeaza

Ciuperci cu linte şi mămăligă din: ciuperci, linte, praz, malai, apa, usturoi, pasta de tomate, rosii, ardei gras, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, spanac.

Ingrediente:Ciuperci_cu_linte_si_mamaliga

  • 600 g ciuperci mai mari
  • 100 g linte
  • jumatate de fir de praz
  • 200 g malai
  • 750 ml apa
  • doi catei de usturoi
  • o lingura cu pasta de tomate
  • 4 rosii
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • spanac

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi ardeiul gras tăiat mărunt. Se călesc două minute, se adaugă pasta de tomate dizolvată în jumătate de cană cu apă şi roşiile rase. Se condimentează, se lasă să fiarbă până se îngroaşă, se adaugă cimbru şi se ia de pe foc.

Intr-o cratiţă separată se prăjeşte prazul tăiat mărunt în puţin ulei până devine sticlos, apoi se adaugă lintea fiartă, sare, piper şi cimbru după gust. Ciupercile se curăţă de pieliţă şi picioruşe, se spală, se aşază într-o tavă şi se stropesc cu ulei.

In fiecare ciupercă se pune amestec de linte şi praz, se adaugă puţină apă şi se introduc în cuptorul încins. Se lasă 15-20 de minute, se scot, se servesc alături de felii de mămăligă prăjită şi sosul cald.

Se servesc ca atare sau cu o garnitura de spanac crud sau calit.

Ciuperci cu linte şi mămăligă

Ciuperci_cu_linte_si_mamaliga

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.