Ciuperci cu felii de ou si smantana
PrinteazaCiuperci cu felii de ou si smantana din: ciuperci, ceapă, supă de came, unt, faină,smântână, ouă, lămâie, verdeaţă, sare.
- 250 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1 cană supă de carne
- 2 linguri unt
- 1 linguriţă faină
- 1 cană smântână
- 4 ouă fierte tari
- 1/2 lămâie
- verdeaţă tocată
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile, se spală în mai multe ape reci şi se pun într-o cratiţă emailată împreună cu două linguri de unt şi un praf de sare.
Se acoperă cratiţa şi se lasă focul mic un sfert de oră, după care se adaugă supa de came şi se continuă fierberea.
După un sfert de oră, se adaugă smântână în care s-a desfăcut o linguriţă de faină şi verdeaţa tocată mămnt. Se potriveşte de sare şi se mai fierb 10 minute, timp necesar să fiarbă faina.
Se stoarce zeama de la o jumătate de lămâie şi se stinge focul. Ciupercile se răstoarnă pe un platou adânc, se înconjoară cu felii de ou fiert şi se servesc imediat.
Pofta buna!