Ciuperci cu creveti si cuscus

Printeaza

Ciuperci cu creveti si cuscus din: ciuperci, creveti, cuscus, ardei, usturoi, vin, cuisoare, susan, ceapa, ghimbir, patrunjel, sare, piper, ulei, sos de soia, suc de lamaie.

Ingrediente:Ciuperci cu creveti si cuscus

  • un kg ciuperci
  • 500 g creveţi decorticaţi
  • 200 g cuşcuş
  • un ardei gras roşu
  • doi căţei usturoi
  • 300 ml vin alb
  • două cuişoare
  • susan
  • o legătură de ceapă verde
  • ghimbir ras
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • sos de soia
  • suc de lămâie

 

Mod de preparare

Cuşcuşul se opăreşte cu apă fiartă, se amestecă bine cu sare şi piper după gust, ardeiul gras tăiat în cubuleţe şi seminţele de susan. Se adaugă o lingură de ulei, pătrunjel tocat, se amestecă şi se ţine acoperit.

Creveţii se spală, se piun într-o oală cu un litru de apă, vinul alb, boabele de piper şi cui şoarele. Se lasă la fiert timp de 5-10 minute, se scot şi se pun într-o strecurătoare. Se încing două linguri de ulei într-o tigaie, se adaugă ustu­roiul şi ceapa tocate mărunt, o lin­guriţă de ghimbir, o linguriţă de seminţe de susan şi creveţii.

Se călesc timp de cinci minute amestecând încontinuu ca să nu se ardă legumele. Ciupercile se curăţă, se spală şi se scurg de apă. Se umplu cu amestecul de cuşcuş, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se introduc în cup­tor. Se ţin zece minute, se scot, iar deasupra se aşază creveţii prăjiţi.

Se servesc fierbinţi, stro­pite cu sos de soia sau suc de lămâie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.