Ciuperci cu ceapa si ardei gras

Printeaza

Ciuperci cu ceapa si ardei gras din: ciuperci de padure, ceapa, ardei grasi, otet de vin, apa, sare, frunza de dafin, boabe de piper, boabe de ienibahar, boabe de mustar, zahar.

Ingrediente:Ciuperci cu ceapa si ardei gras

  • 1 kg ciuperci de pădure proaspete (hribi, opintici)
  • 4 cepe mici
  • 2 ardei graşi roşii
  • 250 ml oţet de vin
  • 500 ml apă
  • 15 g sare
  • 2 frunze de dafin
  • 6 boabe de piper
  • 2 boabe de ienibahar
  • 1 lingurita boabe de muştar
  • 3 lingurite zahăr

 

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile şi se spală cu apă rece, apoi se lasă să se zvânte într-o strecurătoare.

Ciupercile mai mari se taie în două sau în patru, după caz. Se opăresc în apă clocotită cu sare (20 g sare la 1 l de apă), circa 7 minute.

Se lasă din nou la scurs în strecurătoare.

Între timp se pregăteşte baiţul: se fierb 500 ml apă şi 250 ml oţet, adăugându-se piperul, ienibaharul, muştarul, dafinul, sarea şi zahărul.

Se dau în clocot câteva minute, apoi vasul se dă de pe foc.

Se curăţă cepele şi se taie în patru. Se spală ardeii, se curăţă de cotor şi de seminţe şi se taie fâşii.

Se pun alternativ în borcane ciupercile, ceapa şi ardeii.

Se pune câte o lamă de cuţit sub borcane, ca să nu crape, şi se toarnă deasupra baiţul fierbinte.

Borcanele se închid cu capace şi se lasă în baie de abur circa 30 de minute.

După ce s-au răcit, se depozitează într-un loc răcoros.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

Ciuperci in otet

Ciuperci in otet

Ciuperci in otet din: ciuperci, sare, piper, otet. Ingrediente: ciuperci sare otet piper   Mod de preparare: Ciupercile să fie mici şi foarte proaspete, de preferinţă cele de cuiltură, cumpărate de la magazinele de specialitate. Li se scot codiţele, se curăţă, se freacă uşor cu puţină sare (20 g la 1 kg ciuperci) şi se […]

Ciuperci la borcan

Ciuperci marinate in otet

Ciuperci marinate in otet din: ciuperci, otet, ulei, sare, boabe de mustar. Ingrediente: 1 kg ciuperci tinere oţet ulei sare boabe de muştar   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală şi li se rup pi­cioruşele. Se pun la fiert în apă cu sare, se scurg după ce au fiert şi se aşază într-un […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.