Ciuperci albe conservate in ulei

Printeaza

Ciuperci albe conservate in uleiAlegi ciuperci de cultură sănătoase şi foarte proaspete, le cureţi de pieliţe şi le tai rădăcina tare a piciorului, pe care o arunci. Dacă ciu­percile sunt mai mari, le tai atât pălăria, cât şi piciorul în bucăţele mai mici (2-4 cm) şi le speli foarte bine în mai multe ape.

Pui să fiarbă apă cu puţină sare (ca pentru mâncare), adaugi zeama de la 1-2 lămâi, foi de dafin, boabe de piper. Când clocoteşte pui ciupercile şi le fierbi 10 minute. Le strecori fierbinţi şi le întinzi pe o planşetă sau pe mai multe farfurii (întinse, desigur) ca să se zvânte.

Le laşi aşa aproximativ o oră. Pui apoi ciuper­cile într-o cratiţă, adaugi sare după gust şi uiei mai mult şi amesteci bine cu o lingură de lemn.

Pregăteşti borcane de 400-500 g şi le umpli pe trei sferturi cu ciuperci. Completezi cu ulei, capsezi bine şi le poţi păstra la rece cel mult 6 luni. Le vei folosi la iarnă la gătit.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • ciuperci conservate
  • ciuperci la borcan
  • conservarea ciupercilor
  • ciuperci la borcan cu sare
  • ciuperci la borcan pt iarna
  • ciuperci pentru iarna
  • ciuperci pt iarna la borcan
  • ciuperci in ulei la borcan
  • ciuperci conservate pt iarna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.