Ciuperci a la grecque
PrinteazaCiuperci a la grecque din: ciuperci, lamaie, sare, marar, patrunjel, piper, ulei.
- 10-14 ciuperci cu pălăria mare
- 1 lămâie
- sare
- mărar şi pătrunjel tocate
- piper măcinat
- 1 ceaşcă mijlocie cu ulei sau 2 linguri de unt
Mod de preparare:
Tăiaţi partea care a stat în pământ şi desprindeţi picioruşele ciupercilor.
Spălaţi cu atenţie pălăriile ciupercilor înlăturând nisipul şi frunzele, puneţi la scurs în sită. Picioruşele se toacă mărunt, se pun în cratiţă mică să se înmoaie în ulei sau unt.
După 5 min stingeţi focul. Ungeţi cu ulei sau unt tava mare a aragazului, aşezaţi ciupercile cu pălăriile în sus, umpleţi-le golul cu tocătura de ciuperci călite, pe care aţi amestecat-o cu sare, piper măcinat şi verdeaţă tocată. Stropiţi cu zeamă de lămâie umplutura, puneţi la cuptor tava cu ciuperci pentru 20-25 min.
Serviţi ciupercile calde lângă crutoane şi vin alb. Legumele crude pot înlocui vinul, care nu e prezent la orice masă.
Observaţie: Zeama de lămâie poate fi adăugată când ciupercile au fost trecute pe farfuriile de serviciu.
Pofta buna!