Ciulama de pui

Printeaza

Ciulama de pui din: pui, unt, ceapa, morcov, patrunjel, faina, zeama de pasare, sare.

Ingrediente:Ciulama de pui

  • 2 pui
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapă (mijlocie)
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel,
  • 4 linguri făină albă
  • zeamă de pasăre
  • sare

Mod de preparare:

Curăţăm puii ca la celelalte mîncăruri şi îi punem la fiert cu apă fierbinte sau rece, după cum trebuie să fie gata car­nea, mai repede sau mai încet. Luăm spu­ma şi adăugăm sare, morcov, ceapă şi pătrunjel (rădăcină).

După ce fierbe carnea, facem un rîntaş cu o lingură cu vîrf de unt şi cu făină albă, stingem cu zeamă de pasăre nu prea fierbinte.

Turnăm treptat, amestecînd tot timpul cu lopăţica. Facem sosul gros după dorinţă. Pe urmă adăugăm bucăţile de pui şi cîteva bucăţele de unt proas­păt.

Lăsăm puţin să fiarbă (15 minute) pe colţul aragazului. Servim cu mămăliguţă.

 

Pofta buna!


Ciulama de hribi uscati

Ciulama de hribi uscati

Ciulama de hribi uscati din: hribi, unt, ulei, zahar, faina, lapte, smantana, marar, sare, piper. Ingrediente: 500 g hribi uscaţi 100 g unt sau ulei 2 linguri cu făină 1 lingură cu zahăr 1 cană cu lapte nefiert 1 cană cu smântână sare piper mărar tocat   Mod de preparare: Curăţaţi hribii de frunze şi […]

Ciulama cu nuci

Ciulama de pasare cu nuca

Ciulama de pasare cu nuca din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt, ulei. Ingrediente: carne de pasăre 1 kg nuci 2 căpăţâni usturoi 2 linguri făină sare piper unt ulei   Mod de preparare: Se fierbe carnea de pasăre într-o oală, pe jumătate. Nucille curăţate se pisează împreună cu usturoiul, piperul şi sarea […]

Ciulama de pui cu nuci

Ciulama de pui cu nuci

Ciulama de pui cu nuci din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt, ulei. Ingrediente: carne de pasăre 1 kg nuci 2 căpăţâni usturoi 2 linguri făină sare şi piper, după gust unt ulei Mod de preparare: Se fierbe carnea de pasăre într-o oală, pe jumătate. Nucille curăţate se pisează împreună cu usturoiul, […]

Ciulama de pui

Ciulama din carne de gaina

Ciulama din carne de gaina din: gaina, morcovi, cartofi, telina, patrunjel, unt, faina, lapte, supa de gaina, sare, piper. Ingrediente: Pentru ciulama: 1 găină grasă 2 morcovi 2 cartofi 1 telină 2-3 rădăcini de pătrunjel 2 linguri cu unt 4 linguri cu faina 1 cană cu lapte 1 cană cu supă de găină sare piper […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.