Ciulama de pui si şuncă

Printeaza

O reteta delicioasa de ciulama cu:arne de pui, sunca de porc afumata, ciuperci, morcov, ceapa, faina, ulei, frunza de dafin, sare, piper, cimbru, malai, castraveti murati.

Ingrediente:

  • 600 g carne de pui
  • 300 g şuncă de porc afumată
  • 200 g ciuperci
  • un mor­cov
  • o ceapă
  • 120 g făină
  • 150 ml ulei de floarea-soarelui
  • o frunză de dafin
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • mălai
  • castraveţi muraţi

 

Mod de preparare:

Carnea de pui se pune la fiert împreună cu morcovul curăţat de coajă şi tăiat cubuleţe şi ceapa tăiată în bucăţi mai mici. Se adaugă sare şi piper după gust, frunza de dafin şi se fierb în doi litri de apă. Când carnea este aproape fiartă se adaugă ciupercile feli- ate şi se continuă fierberea. Se scot legumele şi carnea şi se pun într-un bol.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se prăjeşte şunca de porc tăiată julien, se scoate şi în locul ei se pune făina. Se căleşte două minute, se toarnă din supa în care au fiert carnea şi legumele şi se amestecă cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe.

Când s-a îngroşat compoziţia se adaugă carnea de pui şi legumele, şunca de porc, puţin cimbru şi se mai fierbe zece minute la foc mediu, având grijă să nu se lipească de cratiţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.