Ciulama de hribi proaspeti sau uscati

Printeaza

Ciulama de hribi proaspeti sau uscati din: hribi, unt sau ulei, faina, zahar, lapte, smantana, sare, piper, marar.

Ingrediente:Ciulama de hribi proaspeti sau uscati

  • 1/2 kg hribi proaspeţi sau uscaţi
  • 100 g unt sau ulei
  • 2 linguri cu făină
  • 1 lingură cu zahăr
  • 1 cană cu lapte nefiert
  • 1 cană cu smântână
  • sare
  • piper
  • mărar tocat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi hribii de frunze şi nisip, spălaţi cu atenţie în 2-3 ape, scoateţi şi codiţele. Controlaţi dacă sunt compacte, dacă au viermi aruncaţi-le.

Puneţi hribii să fiarbă 10 min în apă clocotită cu sare şi zahăr. Dacă aveţi hribi uscaţi aceştia se lasă în apă 2-3 ore, apoi se dau în clocot 10 min, se scurg şi se gătesc. Scoateţi hribii şi-i scurgeţi în sită, apoi îi tocaţi felii nu prea mici.

Faceţi un sos alb din unt înmuiat pe foc moale, faină pusă în două reprize şi lapte dulce pus câte puţin. Laptele se pune peste amestecul de faină şi unt în timp ce amestecaţi în cratiţă cu lingura de lemn. Sosul trebuie să fiarbă 15 min la foc mic.

Când aţi tocat hribii puneţi-i într-o cratiţă mică să fiarbă cu smântână. După 15 min trageţi cratiţa de pe foc.

Amestecaţi hribii cu sosul alb, săraţi, condimentaţi cu piper măcinat şi mărar tocat.

Serviţi cu mămăligă caldă sau rece înainte ca sosul să prindă pelicula de protecţie.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • ciulama de hribi uscati
  • preparare hribi proaspeti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.