Ciulama de gaina cu mamaliguta

Printeaza

Ciulama de gaina cu mamaliguta din: carne de gaina, faina, unt, ceapa, smantana, malai, sare.

Ingrediente:Ciulama de gaina cu mamaliguta

  • 1,200 kg carne de găină
  • 2 linguri cu făină
  • 100 g unt
  • sare
  • 1 ceapă
  • 2 linguri cu smântână legata
  • 300 g mălai

Mod de preparare:

Tăiaţi găina în bucăţi egale, opăriţi-le, spălaţi-le din nou cu apă rece. Puneţi-le la fiert în 2 l de apă cu o linguriţă de sare şi ceapa.

Când carnea este pătrunsă, strecuraţi zeama prin sită deasă şi puneţi carnea pe un platou.

Separat pregătiţi un sos alb din unt, făină şi zeama în care a fiert carnea. Lăsaţi să clocotească 5 minute, amestecaţi continuu cu o spatulă din lemn astfel încât preparatul să nu se lipească de vas.

Adăugaţi bucăţile de carne, puneţi smântână şi serviţi ciulamaua cu mămăliguţă pripită.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.