Ciulama de ciuperci cu zeama de varza

Printeaza

Ciulama de ciuperci cu zeama de varza din: ciuperci uscate, ceapa, faina, morcov, ulei, zeama de varza acra, sare, piper, cimbru uscat.

Ingrediente:Ciulama_de_ciuperci_cu_zeama_de_varza

  • 500 g ciuperci uscate
  • 1 ceapa
  • 6 linguri faina
  • 1 morcov
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 l zeama de varza acra
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat maruntit

 

Mod de preparare:

Pui ciupercile într-un bol şi le acoperi cu un volum de apă călduţă de 2 ori mai mare.

Le laşi să se înmoaie timp de 2-3 ore, apoi le tai în bucăţi potrivite. Cureţi şi speli legumele. Tai ceapa mărunt, iar morcovul îl dai pe râzătoare.

Căleşti ceapa în două linguri de ulei încins, iar după ce a devenit transparentă, adaugi ciupercile şi morcovul.

In altă tigaie, prepari sosul: încingi 2 linguri de ulei şi presari făina, amesteci energic şi stingi cu zeama de varză, pe care o torni treptat, mixând neîncetat.

Laşi să dea în 2-3 clocote, apoi torni sosul peste ciupercile fierte.

Sărezi şi condimentezi ciulamaua după gust şi o consumi fie ca atare, fie cu mămăliguţă.

Ciulama de ciuperci cu zeama de varza

Ciulama_de_ciuperci_cu_zeama_de_varza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.