Ciulama de ciuperci cu lapte si marar
PrinteazaCiulama de ciuperci cu lapte si marar din: ciuperci, faină, unt, lapte, mărar, sare, piper măcinat.
Ingrediente:
- 350 g ciuperci
- 3 linguri faină
- 2 linguri unt
- 1 cană lapte
- mărar tocat
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Se pregătesc ciupercile ca în reţeta anterioară, apoi se lasă într-o farfurie adâncă cu puţină sare, ca să lase zeamă.
Separat, pe foc mic, se pregăteşte o ciulama groasă din două linguri de unt, trei linguri de faină şi o cană de lapte.
Timpul necesar pentru pregătirea ciulamalei este de 20 de minute.
Ciupercile se scad pe foc mic cu puţină apă, apoi se pun peste ciulama şi se fierb o jumătate de oră la foc mic. în timpul fierberii, se adaugă câte puţin vin alb.
Ciulamaua se serveşte caldă, cu mărar tocat presărat deasupra şi puţiil piper măcinat.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciulama de ciuperci cu lapte