Ciulama de cartofi (reteta de post)

Printeaza

Ciulama de cartofi din: cartofi, ulei, faina, sare.

Ingrediente:Ciulama de cartofi (reteta de post)

  • 1 kg cartofi
  • 1 lingură ulei
  • 2 linguri făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii şi se taie în cubulefe. Se pun apoi la fiert cu sare, urmărind să fie păstraţi cât mai întregi. Separat se face sos alb: într-o tigaie se pune uleiul la încălzit, apoi se adaugă făina amestecând încontinuu.

Când făina s-a îngălbenit, se stinge cu 1 cană din zeama în care au fiert cartofii. Se obţine un sos alb, mai subţire, peste care se pun cu grijă cartofii fierţi. Se adaugă sare, eventual mirodenii şi se lasă să mai fiarbă puţin (5-10 minute).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.