Ciulama de carne de gaina cu garnitura de mamaliguta

Printeaza

Ciulama de carne de gaina cu garnitura de mamaliguta

Ingrediente:Ciulama de carne de gaina cu garnitura de mamaliguta

  • 1,200 kg carne de găină
  • 200 g zarzavat de supă
  • 2 cepe
  • 200 g unt sau ulei
  • sare
  • piper boabe
  • 300 g mălai
  • 3-6 linguri de făina
  • puţin lapte

 

Mod de preparare:

Carnea se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert cu zarzavatul curăţat intreg, ceapa tăiată în două, sare şi puţin piper boabe.

Pe parcurs se spumează şi cînd carnea este fiartă se scoate şi zeama se strecoară. Separat să căleşte foarte puţin făina şi se stinge cu zeama strecurată şi cu puţin lapte.

Se fierbe circa 20 minute amestecîndu-se să nu se lipească, apoi se pun bucă­ţile de carne cu care se mai fierbe citeva minute. Separat se serveşte o mămă­liguţă pripită.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place ciulamaua.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.