Ciulama de ciuperci

Printeaza

O reteta simpla de ciulama de ciuperci din: ciuperci, ulei, unt, lapte, zeama de lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Ciulama de ciuperci

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 150 ml ulei
  • 150 g unt
  • 1 l lapte
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • sare şi piper, după gust

 

Mod de preparare:

Ciupercile se spală bine în mai multe ape, în ultima adăugându-sc şi zeamă de lămâie. Se pun la călit în jumătate din cantitatea dc unt, într-o tigaie bine încinsă.

Se lasă până se înmoaie şi se sting cu lapte. Când acesta începe să clocotească, se adaugă şi faina amestecată cu restul de unt, omogenizându-se bine. Se lasă pe foc moderat o jumătate de oră. Se sărează şi se piperează după gust.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.