Cirighele (Minciunele)

Printeaza

Cirighele (Minciunele) din: faina, iaurt, oua, drojdie, bicarbonat, sare, zahar, lamaie, ulei.

Ingrediente:Cirighele (Minciunele)

  • făină cât cuprinde
  • 500 g iaurt
  • 2 ouă
  • 1/2 pachet drojdie
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • sare
  • zahăr
  • coaja de’la o lămâie rasă
  • ulei (circa 200 ml)

 

Mod de preparare:

Pui toate ingredientele într-un castron (inclusiv făină cât cuprinde, să iasă un aluat bun de întins), mai puţin bicarbonatul de sodiu şi uleiul. Dizoli bicarbo­natul în puţină zeamă de lămâie.

Frămânţi totul şi, la sfârşit, mai frămânţi cu ulei. Nu laşi aluatul la dospit, întinzi apoi o foaie de 1 mm şi tai pătrate. Fiecărui pătrat îi faci o tăietură în mijloc, apoi iei două colţuri opuse şi le introduci prin tăietura făcută. Prăjeşti cirighelele în ulei încins, precum gogoşile.

Le scurgi bine de ulei şi le presari cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • cirighele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.