Ciorbita de fasole uscata

Printeaza

Ciorbita de fasole uscata din: fasole uscata, morcov, pastarnac, ceapa, untdelemn, sare, patrunjel verde.

Ingrediente:Ciorbita de fasole uscata

  • 300 g fasole uscată
  • un morcov
  • un păstârnac
  • un pătrunjel
  • 2 cepe
  • 2 linguri de untdelemn
  • sare şi pă­trunjel verde

 

Mod de preparare:

Fasolea, aleasă, se spală şi se pune să fiarbă cu apă rece. Când dă în primul clocot se schimbă apa şi se în­locuieşte cu apă fierbinte.

Se adaugă apoi ceapa, spălată, curăţată, tăiată mă­runt, iar când fasolea este pe jumătate fiartă se pune şi zarzavatul, spălat, curăţat, tăiat subţire. Când pieliţa fasolei plesneşte, se adaugă şi sarea. In timpul verii se pun felii de roşii şi de ardei.

Când fasolea este fiartă bine, se serveşte cu pătrun­jel verde, spălat, curăţat, tocat.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place ciorba de fasole. Trebuie insa folosita o fasole buna, care fierbe repede. Ciorba de fasole se potriveste foarte bine cu afumatura. O sa fac aceasta reteta, dar o sa adaug si niste costita afumata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.