Ciorba de zarzavat cu bulion

Printeaza

Ciorba de zarzavat cu bulion din: varza, telina, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, cartofi, sare, leustean, bors, bulion.

Ingrediente:Ciorba de zarzavat cu bulion

  • 1 varză crudă mică
  • 1 ţelină
  • 3 morcovi
  • 1 ceapă
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 3 cartofi
  • 3 lin­guri cu ulei
  • sare
  • leuştean uscat
  • 1 l borş
  • bulion

 

Mod de preparare:

Curăţaţi varza de foile veştede, spălaţi-o şi tocaţi-o fideluţă, acoperiţi-o cu sare, amestecaţi şi apăsaţi cu mâna până când lasă puţin suc.

Spălaţi cu apă rece, scurgeţi în sită.

Curăţaţi ţelina, morcovii şi ceapa, tăiaţi-le julien, căliţi legumele împreună cu varza în ulei, pe foc moale.

Când s-au înmuiat, stingeţi cu 2 l de apă caldă, adăugaţi cartofii tăiaţi cubuleţe şi bine spălaţi, puţină sare şi usturoiul tocat mărunt.

Fierbeţi acoperit 30 minute, apoi acriţi cu borş fiert separat şi condimentaţi cu leuştean uscat, pe care-l tocaţi sau îl fierbeţi crenguţe mici.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.