Ciorba de vitel

Printeaza

O reteta de ciorba de vitel din: carne, ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel, dovlecei, ardei gras, telina, rosii, sare, foaie de dafin, vegeta, bors, smantana si verdeata.

Ingrediente:Ciorba de vitel

  • 1 kg carne
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • ţelină
  • 2 roşii
  • sare
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingură vegeta
  • borş
  • smântână
  • verdeata

 

Mod de preparare:

Carnea se pune la fiert în apă cu sare. După 2-3 clocote, se aruncă apa, se spală carnea şi se pune iar la foc în apă curată. Se fierbe la foc mic, circa 1 1/2 oră.

Se adaugă rădăcinoasele tăiate mărunt – morcov, pătrunjel, păstâmac, ţelină, ceapă. Se adaugă vegeta, dafin şi se lasă la foc mic încă 30 min. Se adaugă şi cartoful tăiat cubuleţe, ardeiul gras, dovlecelul, apoi roşiile.

Se mai lasă să fiarbă 30 minute şi spre final se acreşte cu borş. La sfârşit, se adaugă tarhon (leuştean) tocat mărunt. Se serveşte cu smântână.

Ciorba de vitel

Ciorba de vitel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.