Ciorbă de varză cu cartofi şi piept de porc

Printeaza

O reteta de ciorba de varza cu cartofi si piept de porc din: varza, cartofi, carnat afumat, piept de porc, unt, lapte, sare si piper.

Ingrediente:Ciorbă de varză cu cartofi şi piept de porc

  • 1  kg varză
  • 2  kg cartofi
  • 1 cârnat afumat
  • 250 g piept de porc
  • 75 g unt
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Desfa foile verzei de pe cotor şi toacă-le fideluţă, îndepăr- tându-le pe cele îngălbenite. Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i jumătăţi, apoi pune-i într-o oală cu apă rece cu sare şi fierbe-i.

Intre timp, pune într-o cratiţă varza, toarnă cam patru căni de apă (circa 1 l) clocotită, sărează şi fierbe-o până când scade lichidul.

Taie cârnatul rondele, pieptul de porc cubu- leţe şi pune-le peste varză.

După circa 10 minute, adaugă untul şi laptele. Amestecă totul bine şi fierbe la foc potrivit până când reîn­cepe să clocotească, adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi potri­veşte gustul cu sare şi piper. Mai lasă ciorba pe foc câteva minute, ca să se întrepă­trundă aromele si serveste-o fierbinte.

Ciorbă de varză cu cartofi şi piept de porc

Ciorbă de varză cu cartofi şi piept de porc

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.