Ciorba de varza cu afumatura
PrinteazaCiorba de varza cu afumatura din: varza, costita afumata, ulei, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, cimbru, cartofi, sare si piper.
- 1 varza
- 400 g costita afumata
- 500 ml ulei
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 1 crenguta cimbru uscat
- 4 cartofi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi varza fideluţă şi puneţi-o la fiert împreună cu morcovul, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel, toate curăţate, spălate şi tăiate în cubuleţe. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa, apoi căliţi-o în ulei 2-3 minute. Adăugaţi costiţa afumată tăiată fideluţă şi căliţi-o împreună cu ceapa 5-6 minute.
Puneţi ceapa şi costiţa în oala cu ciorbă, adăugaţi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în bucăţi şi crenguţa de cimbru întreagă. Potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 60 de minute.
Pofta buna!
Ce mai buna ciorba