Ciorba de varza cu afumatura

Printeaza

Ciorba de varza cu afumatura din: varza, costita afumata, ulei, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, cimbru, cartofi, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 varza
  • 400 g costita afumata
  • 500 ml ulei
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 4 cartofi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi varza fideluţă şi puneţi-o la fiert împreună cu morcovul, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel, toate curăţate, spălate şi tăiate în cubuleţe. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt ceapa, apoi căliţi-o în ulei 2-3 minute. Adăugaţi costiţa afumată tăiată fideluţă şi căliţi-o împreună cu ceapa 5-6 minute.

Puneţi ceapa şi costiţa în oala cu ciorbă, adăugaţi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în bucăţi şi crenguţa de cimbru întreagă. Potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 60 de minute.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Ce mai buna ciorba

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.