Ciorba de stiuca

Printeaza

Ciorba de stiuca din: stiuca, suc de rosii, ceapa rosie, ardei, morcovi, telina, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, boia dulce, ardei iute si rozmarin.

 

Ingrediente:

  • un kg stiuca
  • 800 ml suc de rosii cu pulpa
  • 2 cepe rosii
  • 2 ardei
  • 2 morcovi
  • o telina mare
  • sare grunjoasa
  • piper negru boabe si macinat
  • o lingurita ulei de masline
  • o lingurita boia dulce
  • un ardei iute
  • o crenguta rozmarin

 

Mod de preparare:

Se curata stiuca de solzisi de pielite si se spala in 3-4 ape.Se taie bucăţi potrivite şi se pun să fiarbă în apă cu sare.

Se curăţă de spumă şi se lasă la foc mic. Separat, se curăţă legumele, se taie bucăţi mai mari şi se pun să fiarbă împreună cu peştele.

Se adaugă sarea grunjoasă, piperul boabe şi măcinat, boiaua dulce şi uleiul.

Se pune şi sucul de roşii cu pulpă şi se mai lasă să fiarbă 30 de minute.

Se verifică dacă au fiert peştele şi legumele, iar spre final se presară ardeiul iute tăiat mărunt.

Ciorba de ştiucă se ornează cu frunzuliţe de rozmarin proaspăt.

Se serveşte cu mămăligă coaptă în ceaun sau pâine şi pentru cei care o preferă iute, se mai adaugă ardei iute.

Ciorba de stiuca

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta de o ciorbica de peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.