Ciorba radauteana de ciuperci cu gogosari

Printeaza

Ciorba radauteana de ciuperci cu gogosari din: ciuperci pleurotus, smântână pentru gătit, ceapă, usutroi, gogoşari în oţet, telina, morcov, rădăcină pătrunjel, rădăcină păstârnac, sare, oua, piper, apa.

Ciorba radauteana de ciuperci cu gogosari

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci pleurotus
  • 1 kg smântână pentru gătit
  • 1 ceapă
  • 6 căţei usturoi
  • 1 borcan de gogoşari în oţet
  • 3 morcovi
  • 2 ţeline
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 2 gălbenuşuri
  • sare
  • piper
  • apă

Mod de preparare:

Tai rădăcinoasele cubuleţe, iar ceapa o laşi întreagă (o arunci după ce fierbe), le pui într-o oală mare şi torni 6 litri de apă.

Intre timp, speli bine ciupercile pleurotus, le tai fideluţă şi te pui în oală. Laşi la fiert apro­ximativ 30 de minute.

In ultimele 5 minu­te, adaugi gogoşarii tăiaţi fâşii şi usturoiul zdrobit ca pentru mujdei.

Amesteci separat gălbenuşurile bătute cu smântână, iei 2-3 polonice de zeamă şi le pui în smântână, omogenizezi şi torni, în fir subţire, în oală.

Guşti şi potriveşti de sare şi piper. Laşi 10 minute şi opreşti focul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.