Ciorba de pui à la grec

Printeaza

O reteta de ciorba de pui a la grec din: piept de pui, telina, morcovi, pastarnac, ceapa, cartofi, orez, sare, galbenusuri de ou, smantana, lapte, marar si sofran.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui de cca. 1 kg
  • 1 telina mica
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • 100 g orez
  • sare
  • 3 galbenusuri de ou
  • 300 ml smantana
  • 100 ml lapte
  • marar
  • sofran

 

Mod de preparare:

Puneti apa la fiert intr-o oala maricica. Cand apa incepe sa fiarba, adaugati pieptul de pui si lasati-l sa fiarba la foc mic. Indepartati spuma lasata de carne cu o spumiera. Intre timp, tocati legumele in cubulete mici: telina, morcovii, pastarnacul, ceapa si cartofii. Cand carnea este fiarta, scoateti-o, adaugati legumele si orezul si aduceti din nou la fierbere.

Taiati pieptul de pui fiert in cubulete mici si, cand legumele sunt aproape gata, adaugati carnea taiata in ciorba si lasati sa fiarba in continuare. Separat, amestecati intr-un castron mai mare galbenusurile de ou, smantana si laptele, apoi lasati deoparte.

Cand ciorba este gata, lasati-o putin sa se raceasca. Apoi, luati zeama din ciorba cu un polonic, turnati peste amestecul de oua, smanatana si lapte si bateti rapid cu un tel, pana cand compozitia incepe sa se umfle. Repetati procedura pana cand amestecul ajunge la aceeasi temperatura cu ciorba, apoi turnati-l in oala cu ciorba.

Amestecati si adaugati sare dupa gust. Decorati cu cateva fire de marar si sofran.

Ciorba de pui à la grec

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.