Ciorba de pui cu castraveti

Printeaza

Ciorba de pui cu castraveti din: piept de pui, cartofi, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, suc de rosii, bors, castraveti murati, patrunjel verde, leustean, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba_de_pui_cu_castraveti

  • 500 g piept de pui
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceapa mare
  • 300 ml suc de rosii
  • 500 ml bors sau zeama de varza murata
  • 3 castarveti murati (in saramura)
  • cate 1 legatura patrunjel verde si leustean
  • sare
  • piper negru macinat

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai în cuburi şi o pui la fiert în 2 litri de apă, cu o linguriţă de sare, având grijă să îndepărtezi spuma care se formează la început.

După 15 minute, adaugi legumele proaspete, după ce le-ai curăţat, spălat şi tăiat în cubuleţe.

Când toate legumele au fiert, adaugi castraveţii muraţi, tăiaţi în cubuleţe, sucul de roşii şi pătrunjelul tocat mărunt. Potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să mai fiarbă timp de câteva minute.

Acreşti ciorba cu borşul fiert separat. Şi dacă foloseşti zeamă de varză, este necesar să o fierbi înainte.

Presari frunzuliţele de leuştean fin tocate, stingi focul, acoperi oala cu un capac şi o laşi astfel pentru 10 minute. Oferi spre consum porţii de ciorbă caldă, cu smân­tână alături.

Ciorba de pui cu castraveti

Ciorba_de_pui_cu_castraveti

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Castraveti in ciorba? Sa fim seriosi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.