Ciorbă de praz cu cartofi

Printeaza

O reteta de ciorba de praz cu cartofi din: praz, cartofi, morcovi, apstarnac, gulie, ulei, bulion si leustean.

Ingrediente:Ciorbă de praz cu cartofi

  • 600 g praz
  • 4-5 cartofi
  • 5 morcovi
  • 250 g pastarnac
  • 1 gulie mijlocie
  • 30 ml ulei
  • 150 g bulion sau pasta de rosii
  • 1 legatura leustean

 

Mod de preparare:

Se curata morcovii, pastarnacul, gulia si prazul. Se taie bucati mari si se pun la fiert in 2 l de apa, cu putina sare. Dupa ce s-au inmuiat, se strecoara supa – legumele se folosesc pentru alte preparate

Se taie prazul, rondele; se calesc intr-o oala de cel putin 3 l, in ulei incins. Se amestecă, cu o lingură de lemn, pentru ca prazul să nu se ardă şi să se călească uniform. Când prazul îşi schimbă culoarea, se toarnă supa fierbinte de legume şi se lasă să fiarbă în continuare.

Se decojesc cartofii, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert 15 min., cu prazul. Apoi se adaugă pasta de tomate dizolvată în apă, iar după 2-3 clocote se condimenteează ciorba după gust, se ia de pe foc şi presari verdeaţa fin tocată.

Ciorbă de praz cu cartofi

Ciorbă de praz cu cartofi

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ciorba de praz cu cartofi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.